Білорусь зберігає плани щодо розміщення бондів на $500 млн у Китаї - Мінфін — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Білорусь зберігає плани щодо розміщення бондів на $500 млн у Китаї - Мінфін

Світ
81
Білорусь зберігає плани з розміщення облігацій обсягом $500 млн на китайському ринку, заявив заступник голови Мінфіну Юрій Селіверстов журналістам у середу в Мінську.
“Опрацювання цього питання триває (розміщення бондів на китайському ринку – ред).
Заступник міністра уточнив, що питання розміщення бондів в сумі до $500 млн у Китаї вирішується “не в такому ж форматі, як з євробондами, – не точно такий самий механізм і алгоритм”.
“Процес іде. Нам здається, що кон’юнктура зараз хороша”, – зазначив заступник міністра.
За його словами, про терміни розміщення говорити зарано, але відомство постарається зробити це в поточному році.
При цьому в поточному році республіка не планує розміщувати нові випуски єврооблігацій.
“Не планується (розміщувати суверенні євробонди в 2018 році – ред.)”, – сказав Ю. Селіверстов в середу в Мінську на конференції Fitch Ratings.
Він нагадав, що республіка здійснила розміщення єврооблігацій минулого року і у лютому 2018 року. “На цей рік додаткових думок про те, що будемо розміщувати, немає”, – додав він.
Як повідомлялося раніше, Білорусія 28 лютого завершила розміщення чергового випуску єврооблігацій. Випуск обсягом $600 млн на строк 12 років з купонною ставкою 6,2% річних розміщено за ціною 100% від номінальної вартості.
Білорусь повернулася на міжнародний борговий ринок в минулому році після більш ніж шестирічної перерви, розмістивши у червні два випуски єврооблігацій загальним обсягом $1,4 млрд: 5-річний транш (“довгі” папери з погашенням у лютому 2023 року) на $800 млн із прибутковістю до погашення на рівні 7,125% річних і 10-річний транш на $600 млн із прибутковістю 7,625%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас