Nestle навчилася скорочувати кількість цукру в шоколаді на 30%, не втрачаючи смаку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Nestle навчилася скорочувати кількість цукру в шоколаді на 30%, не втрачаючи смаку

Фондовий ринок
392
Швейцарська компанія Nestle випустила перший у світі шоколадний батончик за новою технологією, що дозволяє істотно скоротити використання цукру в порівнянні з порівнянними продуктами.
Як йдеться в повідомленні Nestle, нові формули випробувані на батончиках з білого шоколаду Milkybar Wowsomes. У компанії стверджують, що вміст цукру в них на 30% менше звичайного, а штучні підсолоджувачі відсутні. При цьому за рахунок збільшення кількості інших натуральних інгредієнтів калорійність батончиків знизилася всього на 3%.
Так званий “структурований цукор”, про отримання якого Nestle повідомила ще в 2016 році, швидше тане в роті, обманюючи смакові рецептори. Nestle порівнює цей ефект з цукровою ватою. Завдяки цьому його кількість в шоколаді може бути набагато нижча, ніж звичайного цукру, а смакові властивості продукту при цьому не зміняться.
Раніше для зниження кількості цукру використовувалися різні замінники, але нешкідливість їхнього застосування викликала багато суперечок у фахівців.
За даними Nestle, найвищі обсяги цукру, до 60% – у білому шоколаді. У молочному шоколаді зазвичай не менше 50% цукру, частина його походитьз молока, в темному шоколаді вміст цукру нижче – від нуля до 40%, але і попит на нього відстає від більш солодких сортів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас