Оновлено рейтинг найбільших фінансових центрів світу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Оновлено рейтинг найбільших фінансових центрів світу

Світ
10907
Лондон залишився на першому місці в списку найбільших фінансових центрів світу, незважаючи на рішення Великобританії покинути ЄС, яке може негативно позначитися на перспективах розвитку банківського сектора країни, йдеться в огляді фінансової консалтингової компанії Z/Yen Group Ltd., яка раз на півроку розраховує індикатор Global Financial Centres Index (GFCI).
Тим часом Нью-Йорк, хоч і зберіг за собою друге місце, але різко скоротив відставання від британської столиці – тепер їх розділяє всього 1 пункт.
Третє місце в списку зайняв Гонконг, що нарощує відрив від Сінгапуру (4-й). Токіо тримається на 5-му рядку.
До десятки також входять Шанхай, Торонто, Сан-Франциско, Сідней і Бостон. Цюріх і Пекін вибули з топ-10.
В цілому експерти Z/Yen говорять про підвищення довіри до провідних міжнародних фінансових центрів – рейтинги топ-25 зростають, хоча показники довіри до останніх 50 центрів знижуються.
Наступним за значимістю серед фінансових центрів Західної Європи Z/Yen вважає Цюріх – 16-е місце в світі, на 3-му місці в регіоні і на 20-му в світі – Франкфурт. Однак експерти продовжують очікувати, що роль цих міст зросте на тлі Brexit і поступової втрати Лондоном лідерства.
Північноамериканські міста істотно поліпшили позиції, якщо не брати до уваги Вашингтон, який опустився відразу на 20 рядків, і Монреаля, що перемістився на одну позицію вниз. Сан-Франциско піднявся на 9 місць і потрапив до першої десятки, Чикаго – на 10 місць, до 14-го, Калгарі – на 33, до 38-го.
Багато фінансових центрів Східної Європи і Центральної Азії продемонстрували негативну динаміку. Таллінн і Рига втратили по 30 позицій в рейтингу. Разом з тим Москва, Кіпр і Стамбул поліпшили становище в списку, а Астана і Баку увійшли в нього в якості нових учасників. Варшава визнана провідним фінансовим центром у Східній Європі (45-е місце в світі, мінус 9 позицій в рейтингу).
Дубай зберігає першу сходинку в списку найбільших фінцентров Близького Сходу, на другому місці – Абу-Дабі (19-е і 25-е місця відповідно). В Африці лідером є Касабланка (32-е місце в світі), в Латинській Америці – Кайманові (22-е) і Бермудські (36-е) острови.

Довідка Finance.ua:

  • Індекс світових фінансових центрів був вперше опублікований в 2007 році і оновлюється кожні півроку.
  • Він враховує п’ять груп показників (всього 102 індивідуальні фактори): бізнес-обстановка, фінанси, інфраструктура, людський капітал і репутація.
  • В цілому Z/Yen розглянула 96 міст.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас