Долар стабільний у парі з євро, ієна дешевшає, ЦБ Китаю підняв юань — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Долар стабільний у парі з євро, ієна дешевшає, ЦБ Китаю підняв юань

Валюта
273
Долар США у вівторок стабільний відносно євро і фунта стерлінгів завдяки зниженню побоювань, пов’язаних зі світовою торгівлею, тоді як ієна дешевшає на тлі ослаблення політичного скандалу в Японії.
Народний банк Китаю (НБК, центробанк) підняв довідковий курс юаня до долара до максимуму з моменту девальвації в серпні 2015 року – 6,2816 юаня/$1, повідомляє Dow Jones.
Євро на 9:20 за Києвом 27 березня коштував $1,2450 в порівнянні з $1,2444 на закриття попередніх торгів у Нью-Йорку, за підсумками яких долар подешевшав на 0,7%.
За даними інформованих джерел агентства Bloomberg, міністр фінансів США Стівен Мнучін обговорив з китайським колегою Лю Хе проблему американського торгового дефіциту у відносинах з КНР. Міністри домовилися знайти взаємоприйнятний шлях зниження цього дефіциту.
Курс нацвалюти США піднявся на 0,2% до ієни – до 105,59 ієни. Євро в парі з японською валютою зміцнився на 0,3%, до 131,53 ієни.
Екс-чиновник міністерства фінансів Японії Нобухіса Сагава заявив парламенту, що прем’єр-міністр Сіндзо Абе не наказував вносити зміни в документи про спірний продаж державних земель.
Південнокорейська вона дорожчає відносно всіх основних валют, в тому числі на 1% до долара США, на чутках про те, що лідер КНДР Кім Чен Ин прибув з несподіваним візитом до Китаю. Якщо інформація підтвердиться, це буде перша офіційна поїздка глави північнокорейської держави за кордон після його приходу до влади в 2011 році.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас