Українці не зможуть відмовлятися від ID-карток за релігійними переконаннями — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українці не зможуть відмовлятися від ID-карток за релігійними переконаннями

Казна та Політика
2368
Громадянам України заборонили відмовлятися від карток посвідчення особи (ID-карток) за релігійними переконаннями, відповідне рішення ухвалив Касаційний адміністративний суд Верховного Суду. Про це в понеділок, 26 березня, повідомляють Українські Новини з посиланням на представника прес-служби суду.
“Сьогодні Верховний Суд у складі колегії суддів Касаційного адміністративного суду відмовив у задоволенні позову”, – повідомила вона.
Позов був розглянутий Верховним Судом як зразкова справа. Таким чином, рішення Верховного Суду в даній справі є обов’язковим і підлягає виконанню у всіх аналогічних судових суперечках.
15 лютого Верховний Суд відкрив провадження у даній зразковій справі, оскільки отримав відповідне подання Житомирського окружного адмінсуду про законність відмови громадян від ID-карток.
Позов до суду 30 листопада 2017 року подала жителька Коростеня Житомирської області Наталія Дегтяр.
У позові громадянка просила зобов’язати Державну міграційну службу оформити їй не ID-картку, а документ у формі паспортної книжечки.
Звернення обґрунтовано тим, що позивачка через свої релігійні вірування та переконання заперечує, щоб паспорт громадянина України їй робили у формі картки з безконтактним електронним носієм, що містить її персональні дані.
Позивачка стверджує, що паспорт громадянина України може виготовлятися як у формі ID-картки, так і у формі книжечки.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас