Ідея Банк отримав найвищий кредитний рейтинг за свою історію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ідея Банк отримав найвищий кредитний рейтинг за свою історію

Особисті фінанси
76
23 березня 2018 року рейтинговий комітет рейтингового агентства «Кредит Рейтинг» прийняв рішення про підвищення довгострокового кредитного рейтингу Ідея Банк за національною рейтинговою шкалою до рівня uaАА-, прогноз стабільний. Даний рівень кредитного рейтингу став найвищим за всю історію діяльності Ідея Банк на фінансовому ринку України.
Згідно з даними агентства «Кредит Рейтинг», позичальник або окремий борговий інструмент з рейтингом uaАА- характеризується дуже високою кредитоспроможністю порівняно з іншими українськими позичальниками або борговими інструментами.
Стабільний прогноз вказує на відсутність на поточний момент передумов для зміни рейтингу протягом року.
Факторами, що підтримують високий рівень кредитного рейтингу, є належний рівень обсягу статутного капіталу, низька питома вага простроченої заборгованості в клієнтському кредитному портфелі, диверсифікація ресурсної бази за джерелами залучення, прийнятна структура забезпечення клієнтського кредитного портфеля, прийнятні показники ефективності основної діяльності.
Нагадаємо, в серпні 2017 року агентство «Кредит Рейтинг» присвоїло Ідея Банк рейтинг на рівні uaA +, прогноз стабільний.
Стабільність успішної діяльності Ідея Банк в Україні пов’язана з підтримкою акціонера – фінансової групи Getin Holding (Польща). З моменту входження в Getin Holding S.A. банком здійснено комплекс перетворень та нововведень, починаючи від стратегії розвитку і закінчуючи перебудовою внутрішньої структури управління і організації роботи банку. Зокрема, були змінені ризикова і операційна моделі, переформатовані канали продажів, проведено навчання персоналу, змінені технологічні процеси.
За матеріалами:
Ідея Банк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас