Стало відомо, на коли заплановано старт ремонту Шулявського шляхопроводу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Стало відомо, на коли заплановано старт ремонту Шулявського шляхопроводу

Казна та Політика
2477
Київським водіям варто готуватися до транспортного колапсу. Старт ремонту Шулявського шляхопроводу запланували на початок літа.
Зараз у мерії вже розробляють схему руху транспорту на час виконання робіт, пише “Сегодня”.
Нагадаємо, ще в минулому році з семи проектів реконструкції аварійного шляхопроводу (частково обвалився в 2017 році) в мерії вибрали два: дворівневу з чотирма смугами по пр-ту Перемоги та з трьома смугами по вулицях Довженка і Гетьмана в обидві сторони, а також розв’язку-конюшину з будівництвом повороту з вул. Довженка на пр-т Перемоги і демонтажем частини цеху №5 заводу “Більшовик”, розроблену в 2008 році “Київдормістпроект”.
Пізніше до них додалася ще трирівнева розв’язка, яку петицією підтримали кияни. Але зупинитися в мерії вирішили на розв’язці-конюшині. Вона вже пройшла експертизу і буде будуватися в два етапи.
За словами заступника голови КМДА Дмитра Давтяна, на реалізацію знадобиться 17 місяців і близько 811 млн грн, у тому числі компенсацію за знесення цеху №5. Першу чергу реконструкції планують закінчити вже до кінця цього року.
“Ми прибираємо застарілу конструкцію шляхопроводу і міняємо її на міцну нову. Це реально зробити до кінця поточного року, і коштів – 380 млн грн – вистачить, щоб розширити дорогу до шести смуг (вісім, якщо враховувати з’їзди) і відновити рух по цій ділянці” , – говорить Давтян.
За його словами, другий етап передбачатиме будівництво ще двох з’їздів: “Переговори з керівництвом “Більшовика” зараз ведуться. Потрібно напрацювати варіанти об’їзних і альтернативних шляхів. Основний варіант, розглядається зараз, – проїзд по вулицях Гарматній і Виборзькій”.
Про те, що рух буде утруднено, попереджає і директор інституту “Київдормістпроект” Володимир Воробйов. “Основний потік транспорту буде спрямований на вулицю Антона Цедика (колишня Ежена Потьє), вулицю Нестерова і на проспект Перемоги, де буде встановлений світлофор. На правоповоротних з’їздах з вулиць Гетьмана та Довженка на проспект теж буде встановлено світлофор”, – говорить Воробйов.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас