Трамп підписав закон про бюджет США, незважаючи на незгоду з деякими його положеннями — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Трамп підписав закон про бюджет США, незважаючи на незгоду з деякими його положеннями

Світ
279
Президент США Дональд Трамп підписав закон про бюджет США на 2018 фінансовий рік.
“Позаяк це стосується національної безпеки, я підписав цей закон про бюджет. У ньому багато речей, якими я незадоволений”, – заявив Д.Трамп.
Він попередив, що в майбутньому не буде підписувати бюджети, в яких буде міститися так багато положень, з якими він не згоден.
Президент США зазначив, що бюджет дозволить значно посилити оборону США і “дати армії кораблі, літаки, підводні човни, яких вона так потребує”. Зокрема, він зазначив, що США “будують підводні човни, аналогів яким у світі немає”.
Д.Трамп згадав, що Демократична партія протистояла підвищенню витрат на оборону.
Раніше бюджет отримав схвалення обох палат Конгресу США.
Якби Д.Трамп не підписав закон, це призвело б до припинення роботи уряду США. Закон передбачає фінансування уряду аж до 30 вересня 2018 року.
Підсумкова версія бюджету передбачає витрати на суму $1,3 трлн, у тому числі $700 млрд на оборону – на $80 млрд більше, ніж торік.
При цьому закон не включає в себе положення щодо “Програми відкладених дій” стосовно дітей мігрантів (DACA), в ньому також урізані кошти на заходи в сфері прикордонної безпеки, які просував Д.Трамп. На додаткові заходи виділено $1,6 млрд замість запитаних президентом $25 млрд.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас