Пасажирський літак подолав 14,5 тис. кілометрів без пересадок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Пасажирський літак подолав 14,5 тис. кілометрів без пересадок

Технології&Авто
2390
Лайнер авіакомпанії Qantas Airlines подолав 14 498 кілометрів приблизно за 17 годин. Авіакомпанія використовувала літак Boeing 787-9 Dreamliner, який витрачає вдвічі менше пального, ніж Boeing 747.
Переліт – частина амбітного плану Qantas ввести наддовгі рейси в свій розклад. Глава Qantas Алан Джойс назвав новий рейс переломним.
Літак з 200 пасажирами і 16 членами команди на борту вилетів з Перта о 18:49 за місцевим часом в суботу. Щоб зробити такий довгий переліт більш комфортним, в літаку забезпечується покращена якість повітря і низький рівень шуму в кабіні.
Деякі з пасажирів погодилися поділитися даними про свій сон і самопочуття під час перельоту з дослідниками з Університету Сіднея.
На них надягли спеціальні пристрої, які, серед іншого, фіксували їх психологічний стан, особливості харчування і рівень насичення організму водою.
У Британії деякі фанати авіації з ранку відстежували маршрут літака і з нетерпінням чекали приземлення.
Прем’єр штату Західна Австралія Марк МакГоуен написав у “Твіттері” після приземлення літака в Лондоні: “Нова ера подорожей і можливостей для економіки Західної Австралії офіційно почалася”.
Пасажири, які прилетіли першим рейсом, публікували знімки, як їх зустрічали в аеропорту Хітроу.
Новий рейс Перт-Лондон приблизно на три години швидший, ніж інші перельоти, які включають в себе зупинки на Близькому Сході для дозаправки або заміни літака.
Цей переліт – другий в світі за довжиною після рейсу авіакомпанії Qatar Airways з Дохи в Окленд (14 529 км), свідчать дані Міжнародної асоціації повітряного транспорту.
Інші авіаперевізники, включаючи Emirates і United Airlines, також здійснювали безпосадочні рейси на відстань понад 14 тисяч кілометрів.

Довідка Finance.ua:

  • Найдовшим авіаперельотом у світі був рейс Singapore Airlines – 15 300 км з Сінгапуру в Нью-Йорк. Однак перельоти були припинені в 2013 році.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас