Мода на депозитні вклади залишається - Ідея-Банк — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мода на депозитні вклади залишається - Ідея-Банк

Кредит&Депозит
190
– В Україні вже кілька років поспіль офіційні прогнози зростання інфляції виявляються нижчими, ніж реальне зростання цін. Чи можуть депозити в банках захистити заощадження українців від знецінення? На яких умовах (термін, періодичність виплати відсотків, умови дострокового зняття та ін.) Ви рекомендували б відкривати вклад?
- Депозитні вклади в банках залишаються найпопулярнішим серед простих громадян інструментом для примноження заощаджень та їх захисту від інфляції. Сьогодні ставки по депозитах все ще дозволяють перекривати рівень інфляції. Якщо оцінювати ринок в цілому, то для клієнта вигідніше короткострокові вклади – на три і шість місяців, з виплатою відсотків в кінці терміну депозиту (хоча деякі банки пропонують тільки з помісячною виплатою), без можливості дострокового закриття.
– За яких умов ваші клієнти можуть отримати підвищені відсотки на відміну від звичайних пропозицій?
- Ідея Банк пропонує ряд акційних пропозицій, що дозволяють збільшити відсоткову ставку свого депозитного вкладу. Зокрема, мова йде про підвищену ставку для нових клієнтів при відкритті вкладу «На старт» (- 16%). Також Банк пропонує підвищену ставку (+ 0,5%) для депозитних вкладів, які оформляються через інтернет-банкінг і бонуси до ставки (до + 1%) в рамках акції «Заробляй більше з Ідея Банк».
– Який ваш прогноз зі зміни депозитних ставок в майбутньому? Які фактори будуть впливати на їх динаміку зростання або зниження?
- Депозитні ставки банків не чутливі до підвищення облікової ставки НБУ в грудні 2017 року і в січні-березні 2018 року, що пов’язано з надлишковою ліквідністю банків і обмеженим кредитуванням. З цієї причини різкого підвищення ставок не відбудеться. Швидше за все, вони залишаться на колишньому рівні. Все буде залежати від необхідності банків в залученні додаткових ресурсів і подальших дій НБУ.
За матеріалами:
Ідея Банк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас