Названо область з найдорожчими продуктами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Названо область з найдорожчими продуктами

Особисті фінанси
2013
На кінець лютого 2018 року високі ціни на продукти були зафіксовані в Києві та на Закарпатті. Далі йдуть Луганська, Одеська, Київська та Чернігівська обл.
“У Києві найдорожчими є сало, риба, яйця, яблука, картопля, морква і буряк. Закарпатці дорого купують свинину, цукор, олію соняшникову і цибулю. На Київщині гречана крупа і яловичина найдорожчі. На Луганщині – масло вершкове і капуста, в Одеській області – молоко і батон, на Буковині – рис і куряча тушка”, – написав у Facebook директор асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.
За його словами, найдорожчу яловичину в лютому продавали в Київській обл. – 133,8 грн за кг. Свинину – у Закарпатській, 123,2 грн за кг. Найдорожчу курятину можна було купити в Кіровоградській обл. – 94,5 грн за кг. Мешканці столиці змушені були купувати дороге сало і рибу. Продукти коштували 110,7 і 72,4 грн за кг, відповідно.
“Найдорожче молоко в лютому продавали в Одеській області – 24 гривні. Максимальна вартість сметани, 57,1 гривні, була зафіксована в Херсонській області. Жителям Луганської області довелося дорого, по 39,3 гривні за кілограм, купувати вершкове масло”, – додав експерт.
“На рівень ціни в окремих регіонах впливає рівень доходів населення і конкуренція. Кияни мають найвищу середню заробітну плату в країні. Тому висока ціна обумовлена ​​більш високим рівнем платоспроможності. Що стосується Закарпаття, то доходи його жителів зростають швидше, ніж будь-якого іншого регіону. Однак значна різниця в цінах між регіонами вказує на сформований внутрішній ринок”, – підсумував Дорошенко.
За матеріалами:
Газета по-Українськи
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас