Коболєв оскаржив штраф ДФС у 8,3 млрд гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Коболєв оскаржив штраф ДФС у 8,3 млрд гривень

Енергетика
295
Голова правління Національної акціонерної компанії “Нафтогаз України” Андрій Коболєв оскаржив в Окружному адміністративному суді Києва дві постанови Енергетичної митниці державної фіскальної служби (ДФС) про накладення на нього персонального штрафу в розмірі 7 і 1,3 млрд гривень.
Про це йдеться в повідомленні суду.
1 березня Коболєв заявив, що ДФС 28 лютого пред’явила йому два персональні штрафи в розмірі 7 млрд гривень і 1,3 млрд гривень за порушення процедури митного оформлення газу, купленого у компанії “Газпром”.
Мова йде про купівлю газу у “Газпрому” в 2015 році.
У вересні минулого року ДФС заявляла, що “Нафтогаз” ухиляється від сплати податків на суму майже 2,8 млрд гривень за 2,4 млрд куб. м газу, поставленого “Газпромом” у жовтні-листопаді 2015 року.
НАК підтверджує отримання і використання газу, проте заявляє, що не може підписати акт приймання-передачі газу, оскільки “Газпром” врахував у них 472,3 млн куб. м газу, які нібито були поставлені російською стороною в період жовтня-листопада 2015 року на неконтрольовані Україною території Донецької і Луганської областей через пункти пропуску “Прохорівка” і “Платово”.

Довідка Finance.ua:

  • 22 грудня 2017 року Стокгольмський арбітраж ухвалив, що “Нафтогаз” не повинен платити за газ, який “Газпром” нібито поставив на непідконтрольну Україні територію Донбасу.
  • “Газпром” заявляє про постачання ним 2,4 млрд куб. м газу на непідконтрольну Україні територію Донбасу в 2017 році.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас