НКЦПФР схвалила зміни до порядку виплати дивідендів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НКЦПФР схвалила зміни до порядку виплати дивідендів

Фондовий ринок
356
Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку на засіданні, яке відбулося 20 березня 2018, схвалила зміни до низки нормативно-правових актів з питань здійснення депозитарної та клірингової діяльності.
Про це йдеться в повідомленні комісії.
Зокрема, зміни зазнає порядок направлення акціонерним товариством повідомлень акціонерам через депозитарну систему України – передбачається врегулювати процедуру направлення акціонерам повідомлень через депозитарну систему України в разі скликання позачергових загальних зборів акціонерів, які на день подання вимоги про скликання позачергових загальних зборів є власниками 10 і більше відсотків голосуючих акцій товариства.
Також уточнюються вимоги щодо виплати акціонерним товариством дивідендів.
Публічні акціонерні товариства, щодо цінних паперів яких здійснено публічну пропозицію (включені до реєстру фондової біржі), а також банки зобов’язуються платити дивіденди виключно через депозитарну систему України.
Інші акціонерні товариства зможуть обирати на загальних зборах акціонерів один з двох способів виплати дивідендів – безпосередньо акціонерам або через депозитарну систему України.
Змінами також уточнюється, що виплата дивідендів власникам акцій одного типу та класу має відбуватися пропорційно кількості цінних паперів, що належать їм, а умови виплати дивідендів (у тому числі за строками, способом і сумою дивідендів) мають бути однакові для всіх власників акцій одного типу та класу.
Разом з тим, у положенні про глобальний сертифікат та тимчасовий глобальний сертифікат та вимоги до договорів між учасниками депозитарної системи України уточнюються окремі норми, в тому числі використання електронних документів.
Проект змін буде опублікований на сайті НКЦПФР для ознайомлення з ним та подання протягом 10 робочих днів пропозицій і зауважень.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас