Україна повернула довоєнні обсяги експорту – Микольська — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна повернула довоєнні обсяги експорту – Микольська

Казна та Політика
1831
Підвищивши експорт товарів і послуг на 16%, Україна вперше досягла показників торгівлі, які були до початку військової та торгової агресії Росії. Про це заявила заступник міністра економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ) – торговий представник України Наталія Микольська, повідомляє 5 канал.
“Кількість українських компаній, що експортують до ЄС, зросла вдвічі з початку дії зони вільної торгівлі. Важливо те, що компанії також переорієнтовуються з російського ринку на ринок ЄС і ринки третіх країн – Африка, Близький Схід, США і Канада”, – зазначила Микольська.
Вона повідомила, що уряд перебуває у постійному діалозі з Європарламентом про збільшення доступу українських компаній на ринок ЄС. На її думку, протекціоністські настрої, які зараз панують у міжнародній торгівлі, перешкоджають, зокрема, подальшій інтеграції України в ЄС.
“Важливо вести постійний діалог, тому що питання перегляду Угоди (про вільну торгівлю), збільшення квот та їх скасування, перегляд певних винятків, відноситься до компетенції Європарламенту. Ми доносимо важливий меседж до європейських партнерів: українські товари і послуги потрібні європейському споживачеві, тому що мають високу якість, конкурентоспроможну ціну і виготовлені з індивідуальним підходом”, – заявила Микольська.
За її словами, Угода про вільну торгівлю між Україною та ЄС сприяє залученню інвестицій в економіку України.
За матеріалами:
5 канал
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас