Затверджено Держпрограму розвитку автодоріг на 2018-22 рр.: що планують — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Затверджено Держпрограму розвитку автодоріг на 2018-22 рр.: що планують

Казна та Політика
1466
Кабінет міністрів України на засіданні у середу затвердив Державну цільову економічну програму розвитку автомобільних доріг загального користування державного значення на 2018 – 2022 рр.
Згідно з текстом програми, її загальний обсяг фінансування становить 298,349 млрд грн, з яких 178 млн грн – за рахунок Державного дорожнього фонду, 113,8 млрд грн – за рахунок інших джерел.
Представляючи програму на засіданні уряду в середу, голова Держагентства автомобільних доріг України Славомір Новак повідомив, що за п’ять років планується якісно об’єднати автошляхами всі обласні центри країни.
“Відразу хочу наголосити: ми плануємо поступово йти від поточних середніх ремонтів і здійснювати капітальний ремонт, реконструкцію і нове будівництво. Це вимагає більш професійної підготовки проектної документації, більшої підготовки і конкуренції між будівельними організаціями”, – сказав він.
За словами С. Новака, до кінця 2022 року в Україні може бути відремонтовано половину загальної мережі доріг державного значення – близько 20 тис. км.
“Крім того, планується, що з 2020 року ямковий ремонт буде тільки аварійним і стане винятком, а поточний середній піде в історію. У цілому за п’ять років основні ремонтні роботи будуть здійснені за основними міжнародними напрямками”, – додав С. Новак.
Голова “Укравтодору” також повідомив, що через економію коштів за кредитами Європейського банку реконструкції і розвитку він запропонував міжнародним партнерам продовжити ремонт траси Київ – Одеса від Білої Церкви (Київська обл.) до межі з Черкаською областю в рамках існуючих кредитних ліній.
“Подальші роботи на цій дорозі будемо проводити за рахунок нових кредитних ліній”, – сказав голова держагентства.
В цілому він підкреслив, що EUR1, інвестований в розвиток доріг, дає EUR2,5 у ВВП. Таким чином, реалізація Державної цільової економічної програми розвитку автомобільних доріг загального користування державного значення на 2018 – 2022 рр. повинна принести більш ніж на 800 млрд грн зростання ВВП.
“Хочу подивитися в очі міністру фінансів і переконати його в тому, що інвестиція в розвиток доріг – це найкраща інвестиція в розвиток економіки країни”, – резюмував С. Новак.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас