Французький банк примусово викупить акції банку Креді Агріколь — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Французький банк примусово викупить акції банку Креді Агріколь

Фондовий ринок
1105
Власник 99,9% українського банку Креді Агріколь – французька компанія Credit Agricole S.A. – має намір провести примусовий викуп у міноритаріїв інших цінних паперів.
Про це банк повідомив у системі розкриття інформації НКЦПФР.
Зазначається, що Credit Agricole S.A. направила Креді Агріколь Банку інформацію про намір придбати акції 16 березня.
Нагадаємо, що ухвалений 23 березня 2017 року Закон Про внесення змін до деяких законодавчих актів України в частині підвищення рівня корпоративного управління в АТ ввів у законодавче поле країни процедури squeeze-out і sell-out (примусовий викуп і примусовий продаж акцій).
Згідно з його вимогами, після концентрації будь-якою особою або групою осіб, що діють спільно, контрольного або значного контрольного пакета, міноритарії мають право вимагати від мажоритарія викупити належні їм акції. У свою чергу в разі домінуючого контрольного пакета мажоритарій може вимагати обов’язкового продажу акцій міноритаріями.
Раніше з такою ж пропозицією виступив польський PKO Bank Polski S.A., який є мажоритарним власником львівського Кредобанку.

Довідка Finance.ua

  • Креді Агріколь Банк (раніше – Індекс-Банк) засновано в 1993 році. Credit Agricole SA на 1 січня 2018 року володів 99,9% статутного капіталу Креді Агріколь Банку.
  • Згідно з даними Нацбанку України, Креді Агріколь Банк на 1 січня 2018 року за розміром загальних активів посідав 13-е місце (33,3 млрд грн) серед 84 банків, що діяли в країні.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас