Facebook потрапила під приціл регуляторів США і Британії через персональні дані - Bloomberg — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Facebook потрапила під приціл регуляторів США і Британії через персональні дані - Bloomberg

Фондовий ринок
243
Федеральна торгова комісія (FTC) США перевіряє Facebook Inc. на предмет потенційного порушення укладеної з відомством угоди про правила використання персональних даних, повідомило агентству Bloomberg джерело, знайоме з ситуацією.
Комісія з’ясовує, чи не надавала соцмережа доступ компанії Cambridge Analytica до деяких користувацьких даних в порушення правил. Поки розслідування носить конфіденційний характер.
“Нам відомо про порушені проблеми, але ми не можемо давати коментарі про факт розслідування”, – йдеться в офіційному повідомленні FTC.
У 2011 році Facebook врегулювала претензії американських регуляторів, пов’язані з тим, що вона вводила в оману щодо обсягу персональних даних, що розкриваються. FTC ставила соцмережі в провину, що користувачі не отримують достатнього пояснення про те, які їхні дані і як розкриваються розробникам сторонніх додатків. Зараз мова йде про порушення досягнутих тоді угод з регуляторами.
Згідно з попередніми домовленостями в середу представники Facebook візьмуть участь у слуханнях в юридичному комітеті Палати представників американського Конгресу.
Тим часом британські парламентарії у вівторок запросили главу і власника Facebook Марка Цукерберга взяти участь у слуханнях про використання персональних даних і фейкові новини. Голова профільного парламентського комітету Дем’єн Коллінз заявив, що Facebook неодноразово направлялися запити про те, що саме відбувається з даними користувачів, але керівники компанії “вводили комітет в оману”, тому тепер він звернувся до М.Цукерберга безпосередньо.
Раніше британська влада обіцяла ретельно розслідувати всі звинувачення, пов’язані з Cambrige Analytica.
У минулі вихідні стало відомо, що британська аналітична компанія Cambridge Analytica зберігала і аналізувала дані більш ніж про 51 млн громадян, що мають сторінки в Facebook, в більшості випадків – без їхнього відома і згоди. Є підозри, що ці дані могли бути використані в ході президентської кампанії 2016 року в США.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас