"Газпрому" доведеться домовлятися з Україною про транзит навіть після запуску "Північного потоку" - росЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Газпрому" доведеться домовлятися з Україною про транзит навіть після запуску "Північного потоку" - росЗМІ

Енергетика
1319
“Газпром” в 2020 році не зможе обійтися без української газотранспортної системи для транзиту в Європу, оскільки до того моменту наземна інфраструктура в ЄС ще не буде готова до прийому газу “Північного потоку-2”.
Таким чином, новий транзитний контракт з Україною неминучий.
Газопровід Eugal, який повинен стати продовженням газопроводу Nord Stream 2 по території Німеччини, буде повністю побудований тільки до кінця 2020 року.
Тим часом сам Nord Stream 2 проектною потужністю 55 млрд кубометрів на рік, згідно з неодноразовими заявами “Газпрому”, планується ввести в експлуатацію до кінця 2019 року.
Проте до цього моменту буде побудована тільки перша з двох ниток Eugal. Таким чином, на практиці “Газпром” в 2020 році зможе використовувати не більше ніж 34 млрд кубометрів потужності Nord Stream 2. Повністю завантажити трубу монополія зможе тільки при введенні другої нитки Eugal.
У “Газпромі” відмовилися від коментарів.
Раніше повідомлялося, що відсутність надійної транзитної угоди з Україною несе фундаментальний ризик для експортних поставок і ринкової позиції “Газпрому”, який запустив процедуру розірвання українських контрактів.
За матеріалами:
Коммерсантъ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас