Продюсерська компанія Вайнштейнів оголосила про банкрутство — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Продюсерська компанія Вайнштейнів оголосила про банкрутство

Фондовий ринок
597
Продюсерська компанія Weinstein Co., заснована братами Харві і Робертом Вайнштейнами, оголосила про банкрутство в рамках угоди з інвесткомпанією Lantern Capital, яка купить її активи, пише газета The Wall Street Journal.
У понеділок Weinstein звернулася до суду за захистом від кредиторів згідно з главою 11 Кодексу про банкрутство США. Процес продажу активів буде здійснено судом, і Lantern була обрана тому, що пообіцяла зберегти діючі операції компанії, в тому числі робочі місця, наголошується в повідомленні Weinstein.
Продюсерська компанія перебуває в кризовому стані з моменту висунення звинувачень у сексуальному домаганні проти Х. Вайнштейна в жовтні минулого року.
Lantern входила в групу інвесторів, які намагалися раніше в цьому році купити Weinstein. У лютому стало відомо, що інвестори відмовилися від придбання активів кіностудії після того, як генеральний прокурор штату Нью-Йорк пред’явив позов Weinstein. На думку прокурора, продаж компанії залишив би тих, хто постраждав від сексуальних домагань та інших порушень з боку Вайшнтейнів, без справедливої компенсації. При цьому прокурор не вимагав заборонити або призупинити продаж продюсерської компанії.
Пізніше сторони знову домовилися про угоду, але в березні група інвесторів відмовилася від купівлі активів Weinstein, що, на думку експертів, було пов’язано з виявленням додаткової заборгованості у компанії.
Заява про банкрутство захистить компанію, але не призведе до зупинення судового процесу щодо Х. Вайнштейна.
Згідно з главою 11 Кодексу про банкрутство США, вимоги жінок, які пред’явили компанії позови у зв’язку з неналежною поведінкою Х. Вайнштейна, будуть задовольнятися після вимог кредиторів. Однак ці жінки, ймовірно, будуть представлені в офіційному комітеті незабезпечених кредиторів, який зможе відстоювати їхні інтереси в суді з банкрутств.
Скандал навколо одного із засновників компаній Miramax Films і The Weinstein Company американського продюсера Х. Вайнштейна розгорівся на початку жовтня минулого року. Про сексуальні домагання з боку Х. Вайнштейна оголосили понад 100 актрис і співробітниць його компаній.
Згодом обидві створені Х. Вайнштейном і його братом компанії оголосили про відсторонення продюсера від обов’язків генерального директора.
Х. Вайнштейн також був виключений з Американської академії кінематографічних мистецтв і наук, британської академії кіно і телебачення BAFTA і з американської Телевізійної академії.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас