НКРЗІ вважає проведення тендеру на зв'язок 4G абсолютно прозорим і законним — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НКРЗІ вважає проведення тендеру на зв'язок 4G абсолютно прозорим і законним

Казна та Політика
274
Національна комісія, що здійснює держрегулювання в сфері зв’язку та інформатизації (НКРЗІ), вважає озвучену лідером фракції Радикальної партії Олегом Ляшком вартість ліцензій на 4G зв’язок у розмірі 25 млрд грн необґрунтованою і наполягає на прозорості проведення тендеру.
“Наша відповідь дуже проста – доходи всієї галузі мобільного зв’язку за 2017 рік склали 35 млрд грн. Тому коли політики… називають суми в 25-40 млрд грн – за фактом це можна порівняти з доходом всієї галузі за рік. Ми не вважаємо таку позицію зваженою і нагадуємо про те, що в ході конкурсів було залучено набагато більше грошей, ніж планувалося. При цьому ми абсолютно задоволені результатами конкурсу і готові до будь-яких перевірок”, – сказав голова НКРЗІ Олександр Животовський в коментарі агентству “Інтерфакс-Україна”.
У НКРЗІ також підкреслюють, що всі конкурси на частотні присвоєння проводилися абсолютно відкрито, а їх документація затверджувалася безпосередньо Кабінетом міністрів.
Відповідаючи на запитання, чи отримала комісія повідомлення про відкриття справи Генпрокуратурою, О.Животовський відповів негативно. “До нас надійшло звернення з Кабміну, від Генпрокуратури поки нічого не надходило. Але я хочу нагадати, що прокуратура вже відкривала аналогічну справу за зверненням пана Берези (народний депутат Борислав Береза ​​- ред.) і закрила її за відсутністю порушень. Тому складно уявити, що може піти не так, якщо все, що сталося після того, як прокуратура закрила аналогічну справу, – це перевищення очікуваних зборів до бюджету країни за ліцензії на 25-30%”, – заявив він.
Представники телеком-ринку також відзначають прозорість конкурсу, проведеного держрегулятором.
“Компанія lifecell вважає, що обидва тендери на отримання 4G-ліцензій відбулися максимально відкрито і прозоро шляхом проведення торгів “з голосу”. Велася пряма трансляція тендерного процесу в інтернеті. Умови проведення відкритих конкурсів визначалися регулятором з урахуванням рекомендації міжнародної консультаційної компанії Analysys Mason і сприяли справедливій ​​конкуренції в ході торгів”, – зазначили в прес-службі мобільного оператора.
За результатами проведення двох тендерів сума надходжень до державного бюджету склала близько 8 млрд грн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас