Стягнення банками заставної нерухомості потрібно вивести з-під контролю АМКУ - Терентьєв — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Стягнення банками заставної нерухомості потрібно вивести з-під контролю АМКУ - Терентьєв

Кредит&Депозит
221
Процедуру стягнення банками заставної нерухомості за договорами іпотеки потрібно спростити, скасувавши вимогу отримання дозволів Антимонопольного комітету України (АМКУ), вважає голова АМКУ Юрій Терентьєв.
“Законодавство містить винятки: наприклад, концентрацією не є ситуація, коли фінансовий посередник набуває корпоративні права в підприємстві для подальшого перепродажу на фондовому ринку. Коли банк стягує, наприклад, цукровий завод – це дуже схожа ситуація”, – пояснив Ю.Терентьев в коментарі агентству “Інтерфакс-Україна”.
За його словами, АМКУ розглядає напрацювання змін до законодавства, щоб спростити інструменти реалізації прав кредиторів, а також прискорити процес стягнень банками предмета застави.
Водночас, глава АМКУ зазначив, що банки все більше поінформовані про необхідність отримання дозволу на придбання майна у власність банку.
“У нас було до десятка подібних справ, але інформація про необхідність отримати дозвіл в банківському середовищі вже є, і я думаю, до нас будуть все більше і більше звертатися з подібними заявами (про дозвіл придбати нерухомість як стягнення по заставі – ІФ)”, – повідомив Ю.Терентьев.
Як він зазначив, на ринку України спостерігається активність інвестиційних фондів.
“Інвестиційні фонди, присутні в Україні – Horizon Capital, Dragon Capital, Concorde Capital – постійно до нас звертаються. Зараз на розгляді є кілька заяв з різних ринків, де набувачем є Dragon Capital, розглядається заява, де Horizon Capital є продавцем”, – повідомив голова Антимонопольного комітету України.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас