Росія муситиме виконати судові вироки у газових справах, переконаний Гройсман — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія муситиме виконати судові вироки у газових справах, переконаний Гройсман

Казна та Політика
576
Російський газовий монополіст “Газпром” повинен виплатити Україні за різними газовими справами близько $8,5 млрд, повідомив прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.
“Російська Федерація і, зокрема, російський газовий монополіст “Газпром”, винні Україні за різними газовими справами більш ніж $8 млрд, і ці кошти будуть так чи інакше виплачені на користь нашої держави”, – цитує заяву прем’єр-міністра України прес-служба уряду.
В. Гройсман уточнив, що це кошти за результатами Стокгольмського арбітражу і позовом Антимонопольного комітету України.
“Ми виграли Стокгольмський арбітраж. Це $2,5 млрд. Ще майже $6 млрд (172 млрд грн) – за позовом Антимонопольного комітету України (за порушення антимонопольного законодавства). Це $8,5 млрд. Вони не хочуть цього робити, але куди вони подінуться”, – сказав голова уряду.
В кінці лютого Арбітражна палата Стокгольма задовольнила позовні вимоги НАК “Нафтогаз України” відносно “Газпрому” за порушення контрактних зобов’язань з транзиту російського газу через Україну. Суд ухвалив рішення про сплату компенсації обсягів, що були недопоставлені. Але “Газпром” не виконує рішення суду.
“У нинішній ситуації ми повинні об’єднати наші зусилля для того, щоб змусити “Газпром” виконувати всі свої зобов’язання. За невиконання зобов’язань російський монополіст повинен нести сувору відповідальність”, – зазначено в повідомленні.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас