Оголошено підозру нотаріусу, який сприяв рейдерському захопленню ТЦ вартістю 120 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Оголошено підозру нотаріусу, який сприяв рейдерському захопленню ТЦ вартістю 120 млн грн

Нерухомість
1152
Київська місцева прокуратура №2 повідомила про підозру приватному нотаріусу Київського міського нотаріального округу, який сприяв рейдерському захопленню торгового центру в м.Київ площею понад 4 тис. кв. м. вартістю майже 120 млн грн.
Як повідомила в п’ятницю прес-служба прокуратури Києва на сторінці в соцмережі “Фейсбук”, за результатами попереднього розслідування встановлено, що нотаріус, зловживаючи своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди в розмірі $18 тис., незаконно здійснив державну реєстрацію прав на зазначений об’єкт нерухомості на сторонніх осіб.
В результаті протиправних дій приватного нотаріуса майно вибуло з законного володіння власників.
В ході слідства зусиллями прокурорів і працівників Національної поліції злочинну схему вдалося викрити, а об’єкт нерухомості – повернути законним власникам.
Приватному нотаріусу повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних злочинів, передбачених ч.3 ст.365-2, ч.5 ст.27 ч.3 ст.206-2 Кримінального кодексу України (зловживання повноваженнями особою, що здійснює професійну діяльність, пов’язану з наданням публічних послуг і пособництво у протиправному заволодінні майном підприємства шляхом укладання угод з використанням підроблених документів, які завдали великих збитків).
Вирішується питання про обрання запобіжного заходу.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас