День фінансів, 15 березня: Гонтарева згадує про боржників, Рада призначає нового голову НБУ, майнінг потрапляє до КВЕД — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 15 березня: Гонтарева згадує про боржників, Рада призначає нового голову НБУ, майнінг потрапляє до КВЕД

660
Четвер, 15 березня. Голова йде. Хай живе новий голова (трагікомедія у трьох діях).
Дія І. Мильна опера
Сьогодні завершився «багатосерійний фільм» про призначення голови НБУ. Депутати нарешті спромоглися звільнити Валерію Гонтареву. Зазначимо, Гонтарева стала першою жінкою – головою Національного банку за всю історію України, вона була призначена Радою на цю посаду в червні 2014 року. Ще 10 квітня минулого року Гонтарева оголосила про свою відставку і подала Президенту Петру Порошенку відповідну заяву. Після цього, з 10 травня, вона пішла у відпустку до моменту звільнення парламентом.
Дія ІІ. Лебедина пісня
У своїй лебединій пісні Гонтарева вирішила згадати про олігархів, які заборгували Нацбанку. За її словами, 45,2 млрд гривень не погашених кредитів (заборгували банки-банкрути – ред.) Національному банку за останні 3 роки. Безумовний лідер – Олег Бахматюк, за кредитами двох банків «Фінансова ініціатива» та «ВіЕйБі банк».
Дія ІІІ. Новий старт
Після чергових риторичних виступів 247 народних обранців і призначили нового голову НБУ. Сюрпризів не було. Обрали одного із засновників банку «Престиж» (пізніше – Ерсте Банк, Фідокомбанк), який заробив у минулому році (якщо вірити декларації) 15,2 млн гривень.
Новообраний голова сьогодні ж встиг назвати стратегічні цілі діяльності регулятора. Серед іншого кілька разів він відзначив кредитний пріоритет — пообіцяв реанімувати повноцінне банківське кредитування. Але не з цього, а лише з 2019 року, що наштовхує на думку про збереження високої облікової ставки.
Інші «твори»:
День, коли з неба падає золото, а за 16,7 млн гривень відправляють під домашній арешт…
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас