У МВФ нагадали Україні про встановлення ринкових цін на газ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У МВФ нагадали Україні про встановлення ринкових цін на газ

Енергетика
1213
Міжнародний валютний фонд порадив Україні встановити ринкові ціни на газ.
На думку МВФ, ринкові ціни на газ унеможливлять практику прихованих і позбавлених адресності субсидій.
Про це повідомляє Дело з посиланням на DW.
Таким чином постійний представник МВФ в Україні Йоста Люнгман прокоментував позицію президента України Петра Порошенка щодо вимог кредиторів. Реформування цін на енергоносії, зазначив він у відповідь на запитання видання, є одним з найбільш визначальних досягнень в Україні протягом останніх років.
Президент Порошенко раніше припускав, що рішення Стокгольмського арбітражу може змінити вимоги Фонду.
“Залишається важливим, щоб ціни на газ визначалися ринком, що унеможливить як сегментацію ринку, так і повернення до практики прихованих і позбавлених адресності субсидій”, — підкреслив Люнгман.
Він додав, що поточна система субсидій на житлово-комунальні послуги захищає найбільш вразливі домогосподарства від зростання ціни на газ.
Нагадаємо, саме ціни на газ є однією з тем суперечок Києва і МВФ. Останній вимагає доведення цін на газ для населення до ринкового рівня — мова йде про подорожчання на 30 відсотків, до 1 квітня.
У свою чергу Порошенко заявляє, що чимало українців не відчувають ефекту від реформ через те, що вони зіткнулися з девальвацією і попереднім підвищенням цін на газ на вимогу МВФ.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас