Київських маршрутників зобов'яжуть встановити валідатори для е-квитка — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Київських маршрутників зобов'яжуть встановити валідатори для е-квитка

Особисті фінанси
1037
Відтепер маршрутки мають бути оснащені валідаторами для зчитування електронного квитка.
Про це повідомив заступник голови КМДА Дмитро Давтян.
“З сьогоднішнього дня діють нові вимоги, що включають встановлення валідатора для електронної оплати. Це обов’язкова умова для всіх приватних перевізників, у яких закінчився договір або з якими він був розірваний, або для тих, хто хоче перейти на новий маршрут. Всі муситимуть придбати нове обладнання та встановити його”, – розповів заступник голови КМДА.
Таким чином столична влада хоче вивести з тіні доходи від перевезень в приватному громадському транспорті, а також спростити спосіб оплати для пасажирів.
“Це дозволить людям, які користуються послугами приватних перевізників, оплатити проїзд карткою, електронним квитком, системою PayPass. У них з’явиться один спосіб оплати в будь-якому транспорті незалежно від того, комунальний він чи приватний. А також це приведе до того, що приватники будуть змушені показувати офіційну дохідну частину, чого сьогодні не відбувається”, – заявив Дмитро Давтян.
Нагадаємо, в найближчі місяці столиця очікує на повну поставку обладнання автоматизованої системи оплати проїзду для запуску е-квитка. Поки здійснювалася лише попередня робота.
За словами заступника голови КМДА Дмитра Давтяна, адміністрація планує продовжити щоденні перевірки перевізників.
Як повідомлялося раніше, Київська міська державна адміністрація констатує незаконність роботи 40% маршрутних таксі в столиці.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас