Банкіри прогнозують, що в 2018 році портфель споживчих кредитів банків зросте на 40% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банкіри прогнозують, що в 2018 році портфель споживчих кредитів банків зросте на 40%

Кредит&Депозит
397
Ключовим напрямком стане видача кеш-кредитів.
Такі прогнози озвучили учасники круглого столу «Бум споживчого кредитування: чи не стане він новою проблемою для системи», організованого «Фінансовим клубом».
«Якщо дивитися на плани наших акціонерів, то ринок має зрости на 70%. Якщо сегмент кеш-кредитів зросте на 40%, це буде хороший результат», – прогнозує директор департаменту з розвитку роздрібних продуктів Альфа-Банку Олексій Пузняк.
«У 2017 році ми приросли в два рази, в 2018-му в планах приріст на 50%», – говорить голова правління Банку Форвард Андрій Кисельов.
Учасники, які розвивають напрямок цільових кредитів, продовжать працювати в цьому сегменті. «Цільові кредити – це більш складний продукт. Для того щоб навчитися працювати в ньому, потрібно два-три роки», – вважає Андрій Кисельов.
Олексій Пузняк зазначив, що гроші у українців є. «Якщо вони вірять, що ситуація буде поліпшуватися, будуть споживати більше, будуть брати кредити, якщо ж вважають, що ситуація буде погіршуватися, почнуть накопичувати. Якщо вектор очікувань не зміниться, то в 2018 році буде зростання», – говорить Олексій Пузняк.
В інших сегментах роздрібного кредитування зростання очікувати не варто.
«Машини на тимчасове ввезення вбивають весь ринок автокредитування. Якщо позичальник отримає кредит готівкою на 50 тис. грн або навіть на 200 тис. грн і захоче купити автомобіль, то йому немає сенсу йти в салон. Як тільки машина виїжджає за межі салону, вона втрачає майже третину своєї вартості», – пояснює Андрій Кисельов.
Не очікують банкіри і активізації в сегменті іпотечного кредитування. «Іпотека як була в напівзамороженому стані, так і залишиться. У банків немає довгої гривні», – пояснив Олексій Пузняк.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас