ГПУ запідозрила "Укргазвидобування" в лобіюванні інтересів компанії Пінчука — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ГПУ запідозрила "Укргазвидобування" в лобіюванні інтересів компанії Пінчука

Фондовий ринок
308
Посадові особи ПАТ “Укргазвидобування” підозрюються в сприянні виграшу підрядів групою “Інтерпайп” Віктора Пінчука.
Про це свідчить ухвала Печерського райсуду Києва від 2 березня.
У кримінальному провадженні Генпрокуратури фігурує перший заступник голови правління “Укргазвидобування” Олександр Романюк.
За даними слідства, за підтримки і шляхом матеріальної зацікавленості Романюк та посадові особи комітету конкурсних торгів “Укргазвидобування” створюють штучні умови для перемоги в тендері ТОВ “Інтерпайп Україна”.
При цьому в ГПУ вважають, що посадові особи держпідприємства надають технічні обґрунтування, завдання і проектну документацію, які фактично надають суттєві переваги підприємствам групи “Інтерпайп” в ході участі в конкурсних торгах.
2 березня суд надав слідчим і прокурорам ГПУ, а також співробітникам СБУ тимчасовий доступ до документів, які знаходяться у володінні “Інтерпайп Україна” з можливістю вилучення належним чином завірених копій, а саме – документації конкурсних торгів із закупівель робіт і послуг за договорами поставки 2017 року.
Кримінальне провадження від 28 вересня 2017 року розслідують слідчі управління Генпрокуратури з розслідування злочинів, скоєних злочинними організаціями.
Правова кваліфікація злочинів – за ч. 5 ст. 191 (привласнення майна шляхом зловживання службовим становищем, ч.2 ст. 364 (зловживання службовим становищем), ч.2 ст. 366 (службове підроблення), ч.3 ст. 209 (легалізація доходів, отриманих злочинним шляхом) КК України.
За матеріалами:
Наші гроші
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас