Ветерани отримають гроші: кому і скільки передбачено до 5 травня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ветерани отримають гроші: кому і скільки передбачено до 5 травня

Казна та Політика
1535
Ветерани війни в Україні до 5 Травня отримають разову грошову допомогу. Таке рішення прийняв Кабінет міністрів України, повідомляє прес-служба уряду.
Виплати отримають такі категорії українців:
учасники бойових дій, до яких прирівняли і постраждалих на Майдані;
інваліди війни;
учасники війни;
особи, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною;
особи, на яких поширюється дія закону “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”;
жертви нацистських переслідувань.
Розміри виплат ветеранам
Щорічна разова грошова допомога до 5 травня в 2018 році залежатиме від категорії одержувача. Кабмін встановив такі суми:
1. Особам з інвалідністю внаслідок війни та колишнім малолітнім (яким на момент ув’язнення не виповнилося 14 років) в’язням концентраційних таборів, гетто та інших місць примусового тримання, визнаними особам з інвалідністю внаслідок загального захворювання, трудового каліцтва та з інших причин:
I групи – 3 685 гривень;
II групи – 3 265 гривень;
III групи – 2 845 гривень;
2. Учасникам бойових дій та колишнім неповнолітнім (яким на момент ув’язнення не виповнилося 18 років) в’язням концентраційних таборів, гетто, інших місць примусового тримання, а також дітям, які народилися у зазначених місцях примусового тримання їхніх батьків – 1 265 гривень;
3. Особам, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною – 3 685 гривень;
4. Членам сімей загиблих, дружинам і чоловікам померлих інвалідів внаслідок війни, дружинам і чоловікам померлих учасників бойових дій, учасників війни і жертв нацистських переслідувань, визнаних за життя особами з інвалідністю внаслідок загального захворювання, трудового каліцтва та з інших причин, які не одружилися другий раз – 630 гривень;
5. Учасникам війни та колишнім в’язням концентраційних таборів, гетто, інших місць примусового тримання, особам, які були насильно вивезені на примусові роботи, дітям партизанів, підпільників, інших учасників боротьби з націонал-соціалістським режимом у тилу ворога – 525 гривень.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас