Косюк підтвердив плани щодо купівлі французької птахофабрики — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Косюк підтвердив плани щодо купівлі французької птахофабрики

Аграрний ринок
1933
Агрохолдинг дійсно розглядає варіант купівлі французької компанії Doux Group, але до ухвалення остаточного рішення ще далеко.
Про це в коментарі AgroPolit.com розповів власник агрохолдингу Юрій Косюк, пише Дело.
На даний момент Doux контролюється французьким сільськогосподарським кооперативом Terrena, який два роки тому придбав контрольний пакет акцій компанії, але зіткнувся з постійними втратами, пов’язаними з конкуренцією з боку більш дешевої бразильської курки на ключових близькосхідних ринках.
За даними Challenge’s, МХП оцінює обсяг необхідних інвестицій для відновлення групи в 150 млн євро, при цьому вимагає, щоб не менше ніж 70 млн євро було компенсовано за рахунок державних субсидій.
“Ми розглядаємо варіант придбання цієї компанії у Франції, як і інших аналогічних заводів у всьому світі. Щодо Doux Group, то сьогодні з французькими колегами ми поки що на далекій стадії від завершення цих переговорів. Адже підприємство перебуває в стадії банкрутства і ліквідації. Воно має багато різних зобов’язань (і не тільки фінансових). Ми вивчаємо всі ці моменти”, — зазначив Косюк.
Бізнесмен також розповів, чому МХП зацікавилася саме цією країною. “Франція довгий час була успішним продавцем курячого м’яса. Але поступово перетворилася на його імпортера. Ми хочемо перенести нашу бізнес-модель у Францію, осучаснити її виробництво”, — підсумував він.
На уточнююче запитання, де в такому разі опиниться українське птахівництво, Косюк додав, що наші виробники будуть лідерами на ринку азіатських і арабських країн світу і “цього не треба боятися”.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас