У лютому гривневі вклади населення в банках зросли на 2,6% - НБУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У лютому гривневі вклади населення в банках зросли на 2,6% - НБУ

Кредит&Депозит
199
Приплив коштів у банківську систему в лютому 2018 року відновився після традиційного зниження обсягів депозитів на початку року.
Про це повідомляє прес-служба НБУ.
«У лютому 2018 року відновився приплив коштів у банківську систему після традиційного зниження обсягів депозитів на початку року. За підсумками лютого загальний портфель депозитів у національній валюті в платоспроможних банках збільшився на 1,4% або 6,8 млрд грн до 482,2 млрд грн», – йдеться в повідомленні.
Найшвидше зростання спостерігалося за гривневими вкладами населення. За місяць вони зросли на 2,6%. Це пояснюється зростанням номінальних доходів населення і збільшенням привабливості гривневих депозитів на тлі зміцнення гривні, чому серед іншого, сприяло і проведення Національним банком більш жорсткої монетарної політики.
У свою чергу, обсяг корпоративних депозитів у гривні зріс на 0,3% за місяць. Більш помірковані темпи приросту депозитів корпоративного сектора є типовими для періоду сплати квартальних податкових платежів до бюджету.
Загальний портфель кредитів банків у національній валюті за підсумками січня зріс на 0,8% в порівнянні з січнем – до 580 млрд грн. Банки нарощували гривневе кредитування як населення, так і бізнесу. Обсяг кредитів у національній валюті, виданих домогосподарствам, зріс за місяць на 0,9%, виданих корпоративному сектору – на 0,8%.
Обсяг залишків за кредитами в іноземній валюті (в доларовому еквіваленті) в лютому скоротився.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас