"Кредобанк" видав понад 89 мільйонів гривень кредитів за програмою співпраці з Німецько-Українським фондом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Кредобанк" видав понад 89 мільйонів гривень кредитів за програмою співпраці з Німецько-Українським фондом

Кредит&Депозит
179
За період дії програми співпраці з Німецько-Українським фондом «Кредобанк» видав 41 кредит для малого та середнього бізнесу на загальну суму більш як 89 мільйонів гривень за пільговою ставкою у близько 15% річних.
Загалом на розгляд банку надійшло 105 заявок на кредити за кошти програми на загальну суму близько 360 мільйонів гривень. З виданих кредитів 18 – інвестиційних на загальну суму близько 26 мільйонів гривень, а 23 – на поповнення обігових коштів загальною сумою більш як 60 мільйонів гривень. Мінімальна сума кредиту склала 271 тисячу гривень, максимальна – 7,5 мільйона гривень, середня сума кредиту за програмою – 2 мільйони гривень.
Перші кредити за програмою Німецько-Українського фонду були видані у Житомирі та у Львові. Найбільшу кількість кредитів було видано у Вінниці (6) та Львові (5 кредитів). Найбільші суми кредитів були видані у Вінниці (більш як 15 мільйонів гривень), Черкасах (понад 11 мільйонів гривень) та Львові, де було надано більш як 9 мільйонів гривень. 73% виданих кредитів було надано аграрним підприємствам, 10% – поліграфічним компаніям, також отримали кредити підприємства з виробництва крохмалю, кондитерських виробів, електронних побутових приладів та скляних виробів.
«Ми в «Кредобанку» раді успіху програми доступного кредитування малих та середніх підприємств України, яку ми реалізуємо разом з Німецько-Українським фондом. Програму вже майже завершено, але банк продовжуватиме надавати українському малому і середньому бізнесу кредити за власні кошти – лише минулого року ми видали таких кредитів майже на 2 мільярди гривень. Ми також продовжуємо роботу над розширенням можливостей доступного кредитування для сегменту малого і середнього бізнесу за рахунок різноманітних міжнародних, державних та регіональних програм», – говорить виконавчий директор напрямку корпоративного бізнесу і малого та середнього бізнесу ПАТ «Кредобанк» Євген Заіграєв.
«Кредобанк» підписав угоду з Німецько-Українським фондом про кредитування українських малих та середніх підприємств у рамках програми підтримки малого та середнього бізнесу фонду 11 жовтня 2017 року. Згідно з її умовами, фонд надав банку 100 мільйонів гривень для кредитування малого і середнього бізнесу за ставкою близько 15% річних. Серед пріоритетних для кредитування напрямків діяльності – сільське, лісове та рибне господарство, переробна промисловість, тимчасове розміщення та організація харчування, постачання електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря. Кошти надаються на придбання і модернізацію обладнання, придбання, будівництво або реконструкцію приміщень, поповнення обігових коштів та на розширення виробництва.
Німецько-український фонд було засновано Кабінетом міністрів України, Національним банком України та Німецьким державним банком розвитку KfW. Поточне управління діяльністю НУФ здійснює Державна установа Міністерства фінансів України «Офіс адміністрування проектів міжнародного фінансового співробітництва».
За матеріалами:
Кредобанк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас