Ціни на нафту стабільні, Brent торгується біля $64,5 за барель — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціни на нафту стабільні, Brent торгується біля $64,5 за барель

Енергетика
87
Нафта еталонних марок слабо змінюється в ході торгів у середу, інвестори оцінюють можливі наслідки відставки Рекса Тіллерсона для угоди з Іраном.
Ціна травневих ф’ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures на 8:04 МСК у середу опустилася на $0,10 (0,15%) – до $64,54 за барель. У вівторок контракти подешевшали на $0,31 (0,48%) – до $64,64 за барель.
Вартість ф’ючерсу на нафту WTI на квітень на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) збільшилася до цього часу на $0,02 (0,03%) – до $60,73 за барель. За підсумками попередньої сесії контракти знизилися в ціні на $0,65 (1,06%) – до $60,71 за барель.
Як повідомлялося напередодні, президент США Дональд Трамп оголосив про звільнення Р.Тіллерсона з посади голови Держдепартаменту США. Його змінить директор ЦРУ Майк Помпео, а на чолі розвідувального управління США вперше постане жінка – Джина Хаспел, яка на даний момент є заступником директора ЦРУ.
Аналітики Facts Global Energy і Royal Bank of Canada вважають, що після перестановок ймовірність розриву угоди з Іраном, яка передбачає зняття ембарго на експорт нафти в обмін на відмову від ядерної зброї, збільшилася, що може привести до перебоїв з поставками і до стрибка цін на паливо.
“Відставка Тіллерсона явно підвищила геополітичні ризики на нафтовому ринку, – говорить аналітик Hyundai Futures Group Вілл Юнь. – Ринок відчуває тиск через зростання нафтовидобутку в Штатах, однак перестановки в уряді Трампа можуть призвести до підвищення котирувань”.
Напередодні Американський інститут нафти (API) повідомив про те, що запаси нафти в США за підсумками минулого тижня збільшилися на 1,16 млн барелів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас