День фінансів, 13 березня: гривня стане важчою, рахунки зможуть блокувати автоматично, а робочий стаж можна буде перевірити онлайн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 13 березня: гривня стане важчою, рахунки зможуть блокувати автоматично, а робочий стаж можна буде перевірити онлайн

1554
Вівторок, 13 березня. Поговоримо про довіру.
Немає довіри до паперу (або коли гривня набуває вагу). Ні, йдеться зовсім не про картки, криптовалюти чи інші технології. В Україні все простіше: Національний банк України планує поступово замінити банкноти номіналами 1, 2, 5 і 10 гривень монетами відповідних номіналів. В НБУ наголошують, оновлення номінального ряду національної валюти є плановим.
Немає довіри до боржників. Міністерство юстиції веде роботу зі створення в Україні автоматизованої системи арешту коштів боржників. Електронна база дозволить виконавцям заблокувати кошти на рахунках компаній і приватних осіб, оминаючи довгу бюрократичну процедуру. Як у нас вже заведено — пояснюють такий крок вимогою МВФ.
Немає довіри до рішення НБУ. Верховний Суд України підтвердив незаконність рішення Національного банку України (НБУ) про віднесення банку Хрещатик до категорії неплатоспроможних.
Немає довіри до пенсійних нарахувань? Пенсійний фонд України запустив сайт, який дозволить вам дізнатися свій робочий стаж і перевірити пенсійні нарахування. У кожного користувача свій “Особистий кабінет”, в якому знаходиться інформація про внески роботодавця, їх розміри, а також можна дізнатися про спеціальний або пільговий стаж.
А після цієї новини редакція стала менше довіряти «Київпастрансу»… Річ у тому, що безкоштовний автобус Бровари-Київ припинив свою роботу в день запуску, встигнувши здійснити всього три рейси. «Київпастранс» раптово відмовився від цього проекту, і безкоштовні громадські автобуси, які повинні були зв’язати столицю з передмістям, не вийшли на вечірні рейси 12 березня. От такі “дива” часом відбуваються в нашій країні.
Тим часом, якщо ви довіряєте електрокарам, подивіться на новий бюджетний електромобіль від Renault із запасом ходу 300 км. У нас є фото новинки та інформація про можливості даного авто.
Українському держбанку довіряє іноземний інвестор. Державний “Укргазбанк”, який готується до приватизації, цього року очікує входження в його капітал Міжнародної фінансової корпорації (IFC), яка є структурою Світового банку.
P.s.
Оплата квитків, поповнення телефону, замовлення послуг онлайн… Чи замислювалися ви, як часто довіряєте різним сайтам свої банківські дані? Наша редакція підготувала кілька порад на тему Як визначити, чи можна довірити сайту дані своєї картки? Ми маємо і спеціальний тест Чи готові ви до безпечних платежів в Інтернеті? Все, щоб ви могли убезпечити себе від втрати грошей.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас