Ізраїльські експерти знайшли 13 вразливостей в нових чіпах AMD — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ізраїльські експерти знайшли 13 вразливостей в нових чіпах AMD

Фінтех і Картки
430
Фахівці з кібербезпеки з лабораторії CTS-Labs в Ізраїлі виявили 13 критичних вразливостей в нових мікропроцесорах Ryzen і EPYC, що випускаються американським виробником напівпровідників American Micro Devices (AMD).
Як повідомляє Cnet, зловмисники можуть скористатися цими уразливостями для доступу до даних, включаючи паролі, або запуску шкідливого коду.
Лінійка мікропроцесорів AMD Ryzen призначена для настільних ПК, AMD EPYC – для серверів.
“Ми досліджуємо дані цього звіту, який ми щойно отримали, щоб зрозуміти його методологію і надійність його результатів”, – заявив Cnet представник AMD.
Акції AMD подешевшали на 0,7% на торгах у вівторок, тоді як технологічний сектор США в цілому демонструє зростання.
Останні кілька місяців американські чіпмейкери опинилися під тиском через дві масштабні проблеми з мікропроцесорами Intel – Meltdown і Spectre, через які хакери нібито можуть отримати доступ до всього обсягу пам’яті практично будь-якого комп’ютера у світі. У січні AMD повідомила, що Meltdown і Spectre не зачепили її продукти через відмінності в архітектурі.
AMD за 12 місяців втратила 20,5% капіталізації, тоді як індекс S&P 500 зріс на 17,3%.
Як і у випадку з Meltdown і Spectre, експерти дали компанії менше ніж 24 годин на вивчення вразливостей і опублікували свої викладки. Раніше подібна практика в галузі критикувалася. Зазвичай компанії просять дати їм щонайменше 90 днів, щоб вирішити проблему до того, як про неї дізнається світ, включаючи потенційних порушників.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас