В український держбанк зайде іноземний інвестор — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В український держбанк зайде іноземний інвестор

Фондовий ринок
2726
Державний Укргазбанк, який готується до приватизації, в поточному році очікує входження в його капітал Міжнародної фінансової корпорації (IFC), яка є структурою Світового банку. Про це заявив в інтерв’ю голова правління фінустанови Кирило Шевченко.
“Це буде міноритарний пакет до 25%. Ми очікуємо угоду з IFC в цьому році. Всі передумови, щоб держава стала партнером зі Світовим банком, створені”, – сказав банкір.
За його словами, це буде унікальне партнерство для українського держбанку, що відкриває доступ до дешевшого фінансування і нових технологій в управлінні.
Шевченко підкреслив, що Укргазбанк готовий до приватизації більше від інших держбанків, однак про повний продаж говорити ще рано.
Раніше повідомлялося, що Міністерство фінансів України технічно готове до приватизації державного Укргазбанку. З капіталу Укргазбанку держава планувала частково або повністю вийти ще до кінця 2017 року, проте цього не сталося. Очікується також приватизація двох інших найбільших державних фінустанов – Ощадбанку та Укрексімбанку. Уряд планує продати до 20% акцій цих банків.

Довідка Finance.ua:

  • Укргазбанк працює на ринку України з 1993 року.
  • За результатами докапіталізації банку за участю держави в 2009 році частка Міністерства фінансів в капіталі Укргазбанку становить 95%.
  • За підсумками 2017 року банк отримав 623,8 млн грн прибутку.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас