В УЗ хочуть індексувати вантажні тарифи за індексом PPI — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В УЗ хочуть індексувати вантажні тарифи за індексом PPI

Казна та Політика
341
ПАТ “Укрзалізниця” вважає необхідністю встановлення індексу цін виробників (Producer Price Index, PPI) базовим орієнтиром для індексації тарифів на внутрішні залізничні вантажні перевезення в Україні.
“Що стосується питання тарифу та розміру тарифу, позиція “Укрзалізниці” залишається незмінною щодо того, що ми пропонували і пропонуємо бізнесу: прозорий і зрозумілий підхід, пов’язаний з індексом цін виробників в якості орієнтира для індексації в цьому році і в наступні, до моменту комплексного перегляду системи тарифів”, – повідомив в. о. голови правління УЗ Євген Кравцов.
Крім того, за його словами, “Укрзалізниця” вже подала відповідні документи в Мінінфраструктури з метою змін класів вантажів.
“Перше – скоротити розрив між позакласними вантажами: у нас великі обсяги перевезень будівельних вантажів в цьому році і ми бачимо, що відправники не чужі того, щоб провозити щебеневу продукцію на 900 і більше кілометрів, а нам необхідно, щоб ці перевезення були ефективні. Тому ми виступили з ініціативою перегляду економічної доцільності у позакласних вантажах”, – зазначив Кравцов.
Другим питанням він назвав подальше розділення коефіцієнтів на маршрутні і вагонні відправлення вантажів.
“Те, що говорять про неефективність роботи, пов’язано з тим, що ми здійснюємо багато навантажень на малоефективних станціях з малою кількістю вагонів в обслуговуванні. Для нас було б простіше оголосити заборону або конвенцію з забороною на навантаження на малодіяльних станціях, але ми думаємо йти більш цивілізованим шляхом, і якщо проводити таке навантаження на малодіяльних станціях, то давайте за це більше платити”, – резюмував Кравцов.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас