Вишки Бойка: ГПУ встановила іноземні банки, де сховали $144 мільйони від оборудок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вишки Бойка: ГПУ встановила іноземні банки, де сховали $144 мільйони від оборудок

Кримінал
949
Генпрокуратура встановила 10 рахунків в іноземних банках, на які були переведені кошти від оборудок, проведених під час купівлі самопідіймальних бурових установок В312 і В319 (так званих вишок Бойка).
Про це заявив у коментарі журналістам генпрокурор Юрій Луценко.
“Ми знаємо більше 10 рахунків, на які були переказані кошти, розкрадені з афери з (купівлі – ред.) нафтовидобувних установок”, – сказав він.
Луценко розповів, що у січні поточного року ГПУ звернулася до Служби фінансового моніторингу з проханням прослідкувати рух коштів унаслідок закупівлі нафтовидобувних вишок. У результаті відомство звернулося до швейцарських та австрійських правоохоронців з тим, щоб отримати інформацію про рух коштів на певних рахунках у банках цих країн.
“На цей момент ми хочемо отримати арешт цих рахунків. Розуміючи, що кошти з них, найімовірніше, переведені на інші рахунки, ми хочемо отримати рух коштів з цих рахунків”, – зазначив генпрокурор, уточнивши, що йдеться про 144 млн доларів.
Як повідомлялося, Регламентний комітет ВР під час засідання 12 березня визнав законними подання ГПУ щодо притягнення народного депутата Євгена Бакуліна до кримінальної відповідальності, його затримання та арешту. Бакуліна підозрюють у причетності до купівлі за завищеними цінами нафтовидобувних вишок ДАТ “Чорноморнафтогаз”.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас