Російські авіакомпанії вже оштрафували на 4,3 мільярда гривень за порушення повітряного простору України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Російські авіакомпанії вже оштрафували на 4,3 мільярда гривень за порушення повітряного простору України

Фондовий ринок
576
Державна авіаційна служба України (Державіаслужба), починаючи з 2015 року, наклала 4,352 млрд грн штрафів на більш ніж 40 російських авіакомпаній, які порушили повітряний простір України, зокрема, літаючи до анексованого Криму.
Про це повідомили в Державіаслужбі. «До компаній-порушників застосовано фінансові санкції за правопорушення в сфері цивільної авіації щодо порушення правил і порядку використання повітряного простору України у вигляді штрафів за кожне порушення в розмірі 136 тис. грн», – повідомили в Державіаслужбі. Також представники відомства повідомили, що штрафи накладено відповідно до рішення Ради національної безпеки і оборони України.
«№549/2015 введено в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 2 вересня 2015 року
«Про застосування персональних спеціальних економічних й інших обмежувальних заходів (санкцій), якими передбачено перелік юридичних осіб, до яких застосовуються обмежувальні санкції, зокрема, авіакомпанії Російської Федерації», – йдеться в повідомленні.
У прес-службі повідомили, що вже накладено кілька тисяч штрафів, і для їх стягнення Державіаслужба звертається до українських судів. Розгляд позовів в українських судах дасть змогу надалі звертатися до міжнародних.
Серед порушників повітряного простору виявилися найбільші російські авіакомпанії – «Аерофолот – російські авіалінії», «Авіакомпанія «Уральські авіалінії», «Саратовські авіалінії», «Авіакомпанія «ЮТейр», «Авіакомпанія «Росія», «Нордавіа» – регіональні авіалінії», «Глобус», «Ред Вінгс», «Авікомпанія «Вім Авіа», «Авіаційна компанія «Ямал».
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас