Долар ліквідував зниження до євро і фунта, єна продовжує підйом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Долар ліквідував зниження до євро і фунта, єна продовжує підйом

Валюта
601
Долар США в понеділок ліквідував падіння в парах з євро, фунтом стерлінгів і швейцарським франком, тоді як єна продовжує помірний підйом на тлі політичного скандалу в Японії, що набирає обертів.
Відсутність значущих макроекономічних публікацій у понеділок обмежує обсяги торгів, заявив агентству Bloomberg трейдер в Лондоні. Увага інвесторів зосереджена на даних щодо споживчої інфляції в США, які будуть оприлюднені у вівторок.
Євро 12 березня коштував $1,2298 у порівнянні з $1,2312 на закриття попередніх торгів у Нью-Йорку.
Зростання економіки в єврозоні залишається впевненим, спостерігається хороший розподіл темпів між країнами і галузями, заявив член правління Європейського центрального банку (ЄЦБ) Бенуа Кьоре в інтерв’ю BFM Business. Однак він вважає, що економіка валютного блоку все ще сильно залежить від грошово-кредитних стимулів – вони додають щонайменше 0,5 процентного пункту до зростання ВВП.
“Поки що занадто рано оголошувати перемогу, – сказав Б. Кьоре. – Інфляція ще не досягла того рівня, якого нам хотілося б”.
Курс нацвалюти США в понеділок знизився на 0,2% до єни – до 106,58 єни/$1, раніше долар піднімався в цій парі на 0,2%. Євро в парі з японською валютою опустився на 0,3%, до 131,05 єни.
Скандал в Японії, що розгорівся навколо продажу державної землі за зниженою ціною, вже призвів до відставки голови податкової служби Нобухіси Сагави, при цьому опозиція також вимагає звільнити міністра фінансів Таро Асо.
Міністерство фінансів Японії визнало факт фальсифікації документів, що стосуються продажу державної землі за зниженою ціною, пише газета Nikkei. Інформація про продаж землі компанії Moritomo Gakuen, що володіє мережею освітніх установ в Японії, привернула увагу політиків і громадськості ще в лютому 2017 року, в результаті чого японський парламент ініціював розслідування.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас