Brexit без угоди про торгівлю буде коштувати компаніям Британії та ЄС $80 млрд на рік - експерти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Brexit без угоди про торгівлю буде коштувати компаніям Британії та ЄС $80 млрд на рік - експерти

Світ
150
Вихід Великобританії з Європейського союзу без повноцінної торгової угоди (так званий “жорсткий” Brexit) завдасть британським і європейським компаніям збитків в розмірі близько 58 млрд фунтів стерлінгів ($80,4 млрд) на рік, говориться в дослідженні консалтингової фірми Oliver Wyman і юрфірми Cifford Chance.
Як повідомляє CNBC, експерти оцінюють потенційні втрати експортерів ЄС в 31 млрд фунтів на рік, британських компаній – 27 млрд фунтів на рік.
За відсутності торгової угоди обидві сторони запровадять нові мита на імпорт, а також можуть створити нові бар’єри для зовнішньої торгівлі. Якщо після Brexit Євросоюз і Британія повернуться до правил Світової організації торгівлі (СОТ), найбільші додаткові витрати, ймовірно, чекають автомобілебудівні компанії.
“Ми спостерігаємо, як найбільш підготовлені компанії проводять хеджування, виходячи з оцінки прямих наслідків для себе, ланцюги поставок, клієнтів і конкурентів. На жаль, ми бачимо, що невеликі компанії в даний час менше за інших здатні зробити такі кроки”, – зазначив партнер Oliver Wyman Кумар Айер.
Як очікується, Великобританія завершить процес виходу з ЄС 29 березня 2019 року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас