МЕРТ пропонує зобов'язати малий і мікробізнес обладнати пандусами входи в ресторани і магазини — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МЕРТ пропонує зобов'язати малий і мікробізнес обладнати пандусами входи в ресторани і магазини

Світ
172
Міністерство економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ) пропонує зобов’язати суб’єкти малого і мікробізнесу, які займаються торгівлею або ресторанною справою, встановити пандуси та інші пристосування для людей з інвалідністю, прогнозуючи витрати ресторанів і магазинів в 5,5 млрд грн.
Проект урядової постанови з поправками до Порядку провадження торговельної діяльності та правил торговельного обслуговування на ринку споживчих товарів, а також супутні до нього документи оприлюднені на сайті МЕРТ.
“На сьогодні значна частина будівель, споруд і об’єктів як були, так і залишаються непристосованими до потреб осіб з інвалідністю. Це обумовлено, зокрема, тим, що відповідні положення законодавства так само, як і державні будівельні норми, містять лише необхідний комплекс вимог для створення безперешкодного середовища для людей з інвалідністю, при цьому вони стосуються виключно нового будівництва, капремонту і реконструкції”, – йдеться в аналізі регуляторного впливу до проекту постанови.
Пропоновані документом вимоги стосуватимуться 190,3 тис. суб’єктів господарювання, з яких 153,8 – мікробізнес, решта – малі підприємства. Інші суб’єкти господарювання вже виконали ці вимоги, вказує МЕРТ в аналізі регуляторного впливу.
При цьому в супровідних документах до проекту постанови вказується, що представники Аптечної професійної асоціації наполягають на неможливості облаштування пандусів до спеціалізованих магазинах, які торгують фармацевтичними товарами. Зокрема, вони аргументують це тим, що найчастіше торгове приміщення орендоване і власники не погоджуються на його перебудову.

Довідка Finance.ua

  • За даними МЕРТ, в Україні нараховується 2,8 млн людей з інвалідністю, що становить близько 6,1% населення країни. При цьому тільки в 2016 році 136,3 тис. осіб отримали інвалідність, з яких 118,2 тис. – у віці 18-59 років. Людей з інвалідністю з-поміж військовослужбовців зареєстровано 8,2 тис. людей, уточнює міністерство.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас