Санкції США можуть завадити білорусам купити український "Сбербанк" - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Санкції США можуть завадити білорусам купити український "Сбербанк" - ЗМІ

Фондовий ринок
644
Із зацікавлених у купівлі українського “Сбербанку” залишився єдиний претендент – банк “Паритет”, що належить управлінню справами президента Білорусі, пише “КоммерсантЪ”.
“21 грудня 2017 року НБУ офіційно отримав необхідний пакет документів від управління справами президента Республіки Білорусь для купівлі українського “Сбербанку” через “Паритетбанк”, – уточнили в НБУ, зазначивши, що інших заявок на даний момент немає.
“З огляду на наявність у “Сбербанку” дочірньої структури в Білорусі, “БПС-банку”, угода дозволить хоча б частково повернути близько $1 млрд міжбанківських кредитів головної структури українського підрозділу”, – пише видання.
Проте, узгодженню угоди з боку НБУ може завадити той факт, що один з головних акціонерів “Паритету” Віктор Шейман в даний час перебуває під жорсткими санкціями США і країн Європи.
“Паритетбанк” – 15-й банк Республіки Білорусь за розміром активів. 99,83% банку володіє управління справами президента Білорусі.

Довідка Finance.ua:

  • Раніше повідомлялося, що “Сбербанк” чекає на дозвіл НБУ на продаж української “дочки”. Угода структурована і чекає згоди регулятора.
  • Президент України 15 березня 2017 року затвердив санкції проти банків з російським капіталом, що функціонують в Україні. Санкції терміном на один рік торкнулися ПАТ “Сбербанк”, ПАТ “ВіЕс Банк”, ПАТ “Акціонерний комерційний промислово-інвестиційний банк” і ПАТ “БМ Банк”.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас