Uber планує продати операції в південно-східній Азії регіональному конкуренту - WSJ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Uber планує продати операції в південно-східній Азії регіональному конкуренту - WSJ

Фондовий ринок
132
Uber Technologies Inc. домовилася про продаж основної частини операцій в південно-східній Азії своєму конкуренту у цьому регіоні – Grab Inc., пише Інтерфакс-Україна з посиланням на газету The Wall Street Journal.
Остання, посилаючись на власні джерела, стверджує, що в рамках майбутньої угоди Uber отримає приблизно 30-процентну частку в Grab. Проте сторони продовжують працювати над умовами угоди, і в результаті частка Uber в Grab може виявитися менш значною, зазначило одне з джерел.
Угода може дещо послабити тиск на фінанси Uber на тлі планів головного виконавчого директора Uber Дари Хосровшахі провести IPO компанії в 2019 році. У 2017 році компанія зафіксувала чистий збиток у 4,46 млрд дол. при виручці 7,36 млрд дол.
Джерела зазначають, що Uber витрачала щорічно близько 200 млн дол., прагнучи потіснити Grab і ще одного азіатського конкурента PT Go-Jek Indonesia, який нещодавно залучив фінансування у розмірі більш ніж 1 млрд дол., у тому числі, у KKR&Co. і Tencent Holdings Ltd.
У ході візиту до Нью-Делі в минулому місяці Хосровшахі заявив, що компанія продовжить боротися за частку ринку в південно-східній Азії, незважаючи на великі збитки в цьому регіоні. Раніше він повідомив, що Uber інвестувала сотні мільйонів доларів в регіон, відзначивши при цьому складність конкуренції з місцевими компаніями.
Зазначається, що, в той час як Uber відчуває складнощі у відносинах з регуляторами по всьому світу, Grab тісно працює з владою і краще розуміє місцеві звички. Також кількість активних клієнтів Grab в регіоні більша, ніж у Uber.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас