Маск анонсував перше випробування нового космічного корабля для польоту на Марс — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Маск анонсував перше випробування нового космічного корабля для польоту на Марс

Технології&Авто
523
Голова компанії SpaceX Ілон Маск анонсував перше випробування нового космічного корабля для польоту на Марс у першій половині 2019 року. Про це він заявив у ході виступу на щорічному ярмарку технологій SXSW в техаському місті Остін, передає РБК з посиланням на CNBC News. До цього часу, за даними Маска, корабель вже “буде готовий до коротких польотів”. “Ми будуємо перший марсіанський або міжпланетний корабель. Я думаю, що він зможе здійснювати короткі польоти в першій половині наступного року”, – сказав засновник SpaceX. При цьому він, сміючись, додав, що іноді його плани і очікування трохи завищені.
Зараз завданням цієї компанії, нагадує CNBC News, є відправлення вантажної місії на Марс до 2022 року. Кінцевою ж метою SpaceX Ілон Маск вважає створення умов для розміщення на Марсі людської колонії.
У компанії припускають, що ракетну систему SpaceX BFR (Big Falcon Rocket), яка повинна вивести в космос міжпланетний космічний корабель завдовжки 48 м з обладнаними у ньому 40 кабінами для астронавтів, можна буде повністю використовувати повторно.
Зараз в SpaceX працюють над цією ракетою-носієм. Вона буде заввишки 106 м, діаметром 9 м, з корисним навантаженням до 150 тонн.
При цьому запуск корабля на Марс, як підкреслює телеканал, повинен обійтися SpaceX дешевше, ніж первинні запуски ракети Falcon 1, які Маск оцінював в суму від $5 млн до $6 млн. У скільки в компанії оцінюють цей політ – CNBC News не уточнює.
“Найважливіше, що буде корисно в даному випадку – просто загальна підтримка, заохочення і добра воля [з боку бізнесменів та громадськості]”, – прокоментував Маск ідею запуску корабля на Марс.
Я думаю, що, коли ми його [космічний корабель] побудуємо, у нас буде підтвердження, що й інші компанії і країни можуть взяти і зробити те саме”, – додав він.
Також Маск зазначив, що зараз підприємці, “звичайно, не думають, що це можливо”. “Але якщо ми це зробимо, вони теж вступлять у гру”, – підсумував засновник SpaceX.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас