Навіщо Google допомагає Пентагону в створенні штучного інтелекту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Навіщо Google допомагає Пентагону в створенні штучного інтелекту

Технології&Авто
640
Пілотним проектом Google спільно з Міноборони стала ініціатива Maven, повідомляє “Сегодня”.
Технології компанії знадобилися Пентагону через кількість матеріалу, який знімають військові дрони щодня.
Даних стало так багато, що аналітики відомства вже фізично не здатні його подивитися. Як зазначив співавтор звіту про використання штучного інтелекту в армії Грег Аллен (Greg Allen), військові навчилися збирати інформацію, але не подбали про технології для аналізу даних.
Співробітники Google дізналися про проект з внутрішньої інтернет-розсилки. Джерела видання уточнили, що деякі з них обурилися використанням технологій компанії в військових цілях. Співрозмовники Gizmodo зазначили, що розсилка порушила важливе питання про етичність розробки і використання машинного навчання.
До завдань Maven входить розпізнавання 38 категорій об’єктів, знятих військовими дронами. Алгоритм в тому числі повинен відслідковувати переміщення людей, коли вони заходять або виходять із різних приміщень.
У розмові з Gizmodo представник компанії підтвердив співпрацю з Міністерством оборони США і зазначив, що в компанії знають про проблеми етичності використання штучного інтелекту в військових цілях і вже розробляють відповідні політики.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас