НБУ оскаржить рішення суду щодо курорту "Буковель" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ оскаржить рішення суду щодо курорту "Буковель"

Фондовий ринок
947
Національний банк України (НБУ) в апеляційному порядку оскаржить рішення Господарського суду Києва від 21 лютого, яким суд задовольнив позов ТОВ “Скорзонера” до центробанку і розірвав кілька іпотечних договорів, на підставі яких позивач виступив майновим поручителем боргових зобов’язань Приватбанку перед НБУ за кредитами рефінансування.
“Національний банк України оскаржить рішення Господарського суду Києва в апеляційному порядку в передбачений процесуальним законодавством термін”, – сказав представник прес-служби.
Як зазначено в Єдиному реєстрі судових рішень (ЄРСР), суд дійшов висновку, що НБУ міг списати в беззаперечному порядку заборгованість з рефінансування з рахунків націоналізованого Приватбанку, але не зробив цього. Крім того, під час підписання даних договорів неможливо було припустити, що банк буде надалі націоналізований.
Згідно з даними держреєстру прав на нерухоме майно, предметами іпотеки є майно за адресою м. Яремче, с. Поляниця (Івано-Франківська обл.), де розташований гірськолижний курорт “Буковель”.
За даними держреєстру юросіб, кінцевими бенефіціарами ТОВ “Скорзонера” є Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов.
Гірськолижний туристичний курорт “Буковель” перейшов на баланс Приватбанку під час націоналізації.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас