День фінансів, 7 березня: Все для милих дам - 4G, дороге розмитнення, підвищення пенсій з 2043 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 7 березня: Все для милих дам - 4G, дороге розмитнення, підвищення пенсій з 2043

1050
Напередодні свята стало відомо про багато «подарунків». Щоправда, не тільки для жінок, але і для всіх українців:
4G для українок . В Україні вже до травневих свят обіцяють включити 4G – мобільний інтернет, здатний розвивати швидкість до 100 М/біт на секунду. Цей стандарт зв’язку ще називають LTE і він значно вищий за швидкістю, ніж 3G.
Дороге розмитнення – для дорогих дам. Митне оформлення при імпорті автомобілів в країни Євросоюзу – відносно недешева процедура, ціна машини може зрости на 55%. При цьому, як запевняє гендиректор Всеукраїнської асоціації автоімпортерів і дилерів, якщо порівнювати розмитнення в ЄС з розмитненням в Україні, то виявляється, що в Європі істотно дорожче.
Зміцнення гривні до літа. Курс долара в Україні до літа може опуститися до 25,5-25,8 грн/дол. Такий прогноз сьогодні озвучили фінансові аналітики, які відзначили найсильніше зміцнення гривні за півтора роки.
Підвищення пенсій з 2043. Влада підтвердила свої наміри запровадити з 2019 року накопичувальні пенсії. Раді рекомендують ухвалити законопроект №6677. Документ вносить кардинальні зміни в закон про пенсстрахування. Серед іншого, якщо закон ухвалять, то перші масові виплати накопичувальних пенсій почнуться з 2043 року коли нинішнім 35-річним буде за 60, за умови, що до того часу влада не підвищить пенсвік.
Приватизація по-новому. Закон України “Про приватизацію державного і комунального майна” у вівторок був офіційно опублікований в парламентській газеті “Голос України” і набув чинності в середу, 7 березня. Даний закон замінює сім чинних законів у сфері приватизації. Детальніше тут.
Земля на продаж. МВФ запевняє, що настав час відкрити ринок землі в Україні. “Земельна реформа – один з ключових елементів програми реформ, підтримуваних Фондом. У середині минулого року ми погодилися з тим, що для підготовки земельної реформи потрібно більше часу, адже вона повинна бути успішною. Час запровадити ринок землі вже настав, і ми чекаємо подання законопроекту про масштабну земельну реформу до Верховної Ради”, – говорить представник МВФ в Україні Йоста Люнгман.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас