Суд дозволив позичальникам не повертати Імексбанку 12,7 млрд грн боргу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд дозволив позичальникам не повертати Імексбанку 12,7 млрд грн боргу

Кредит&Депозит
1330
Пов’язані з екс-власником Імексбанку (Київ) компанії-позичальники намагаються уникнути виконання своїх зобов’язань перед банком, використовуючи недосконалість судової системи, повідомляє прес-служба Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО).
“Судді Господарського суду Одеської області “пробачили” позичальникам-інсайдерам АТ “Імексбанк” понад 12,7 млрд грн боргу. “Встановивши”, що прийняття банком на баланс переданого в заставу футбольного стадіону у Одесі, ринкова вартість якого – близько 1,2 млрд грн, достатньо для виконання в повному обсязі кредитних зобов’язань на загальну суму 12,7 млрд грн”, – йдеться в повідомленні.
Згідно з прес-релізом, при цьому звичайна процесуальна ухвала, яка виносилася без участі і відома банку, фактично перетворилася на рішення суду по суті суперечки.
Як повідомлялося, за кілька місяців до визнання Імексбанку неплатоспроможним його власники вивели високоліквідні застави за 41 кредитом юрособ-інсайдерів. Замість цього єдиним забезпеченням за договорами на суму 8,3 млрд грн став футбольний стадіон в Одесі. Незадовго до цього стадіон був переоцінений, що дало можливість штучно збільшити його заставну вартість “на папері” до 7,8 млрд грн.
Після передачі Імексбанку в управління ФГВФО описана схема була оскаржена. На користь Імексбанку було ухвалено низку судових рішень, якими скасована державна реєстрація прав та їх обтяжень про припинення іпотеки та обтяжень щодо майна “виведеного” раніше ліквідного забезпечення.
У травні 2017 року, в рахунок погашення зобов’язань за чотирма кредитними договорами з 41, Імексбанк у позасудовому порядку звернув стягнення на предмет іпотеки і набув право власності на футбольний стадіон в Одесі.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас