Єна активно зростає до долара на новині про відставку Кона, корейська вона продовжує дорожчати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єна активно зростає до долара на новині про відставку Кона, корейська вона продовжує дорожчати

Валюта
273
Курс японської єни зростає в середу до більшості світових валют через підвищений попит на захисні активи, викликаний новиною про відставку економічного радника Білого дому Гері Кона.
Пара долар/єна торгується на рівні 105,75 єни в порівнянні з 106,13 єни за підсумками попередньої сесії. Курс євро до єни опустився до 131,18 єни проти 131,65 єни напередодні.
Вартість євро щодо долара становить $1,2405 у порівнянні з $1,2404 на закриття ринку у вівторок.
Як стало відомо напередодні, Р. Кон йде у відставку через розбіжності з президентом США Дональдом Трампом щодо введення мит на сталь і алюміній. Відставка Р. Кона ще більше знижує ймовірність того, що адміністрація Д. Трампа пом’якшить свою позицію щодо мит, введення яких може ініціювати торговельну війну, відзначають експерти.
Тим часом південнокорейська вона, що завершила торги напередодні зростанням на 0,6% до долара, дорожчає в середу на 0,7%. Інвестори продовжують позитивно оцінювати новину про те, що вище керівництво Північної і Південної Кореї в кінці квітня візьме участь у першому спільному саміті більш ніж за десять років.
Влада КНДР раніше висловила бажання припинити ядерні та ракетні випробування на період можливих переговорів з США. За результатами поїздки південнокорейської делегації в Пхеньян в адміністрації південнокорейського президента також заявили, що Північна Корея підтвердила своє прагнення домагатися денуклеаризації Корейського півострова.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас